Debat og politik

Stem personligt på Carl Andersen (LA)

Af Carl Andersen, Liberal Alliance

Folketingskandidat, Sydjyllands Storkreds

Carl Andersen er folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds. Han er søn af bogholderen Gerda samt entreprenør og gårdejer Kjeld. Han har rødder i det syd- og sønderjyske, og er opvokset på et moderne landbrug uden for Rødding. Samtidig med at han færdiggjorde sin kandidatgrad blev, han far til en datter. De bor alle tre i et nybygget dobbelthus lidt ude på landet.

Uddannelse og karriere
Carl har en kandidat i Jordbrugsøkonomi fra Københavns Universitet. Sideløbende passede han sit studiejob i en stor dansk arbejdsgiverorganisation, hvor han nu er fuldtidsansat i deres skattepolitiske afdeling.

Carl har i over 10 år været aktiv i den offentlige debat, hvor han som folkevalgt medlem og tillidsperson for Liberal Alliance har deltaget i aviser, radio og tv. Carl har debatteret fra positioner som landsformand for Liberal Alliances Ungdom, byrådsmedlem i Vejen Kommune, medlem af partiets hovedbestyrelse og nuværende kandidat til folketinget som nr. 2 på listen.

Før Carl flyttede til København for at studere, blev han matematisk student fra Ribe Katedralskole og arbejdede i et par år i forskellige syd- og sønderjyske virksomheder indenfor lager, fødevarer, restauration, industri og undervisning. Han blev ligeledes udpeget til et eksklusivt internship, som personlig assistent for stifteren af det amerikanske kursuscenter Leadership Institute i Washington D.C., hvor han fortsat er tilknyttet som deres danske ressourceperson.

Mærkesager

Borgernes frihed
Som sønderjyde ved Carl, at friheden ikke er givet, men at den skal forsvares. Derfor kæmper han for lavere skatter, mere personlig frihed og et fokus på det personlige ansvar og initiativ. Et samfund hvor borgerne ikke skal være perfekte, men hvor alle gør sig umage for at blive den bedste udgave af sig selv.

Den personlige frihed er afgørende for Carls politiske motivation. Staten skal ikke blande sig mere end højest nødvendigt i hverken dit liv eller økonomi. Derfor skal der ryddes ud i unødige regler og skatterne skal sænkes. Cannabis skal lovliggøres, forbuddet mod kernekraft skal afskaffes og ingen skal betale skat af de første 7000 kr., de tjener hver måned. Det er sund fornuft.

Fokus på kvalitet i velfærden
Carl accepterer ikke at dyrere velfærd er bedre velfærd. Vi skal gentænke de offentlige sektor, så valgfrihed og kvalitet kommer i centrum. Folkeskolen skal løftes med fokus på faglighed og dannelse. Det personlige ansvar skal styrkes ved at fremme initiativ, selvstændighed og frivillighed samt begrænse dovenskab, umyndiggørelse og tvang. Alle skal skattefrit kunne spare op til privat velfærd via en velfærdskonto, samt trække private sundhedsforsikringer fra i skat.

Frihed til familierne
Det gode familieliv er vigtigt for Carl. Familierne skal have langt mere valgfrihed. Private alternativer til det offentlige skal hilses velkommen og ikke modarbejdes. Mulighederne for pasning i eget hjem skal styrkes med et skattefradrag, og registreringsafgiften skal afskaffes så flere har råd til en sikker bil, der får hverdagen til at hænge sammen.

Landbruget skal styrkes
Landbruget er en af Carls særlige politiske interesseområder. Dette stolte erhverv skal have et opgør med overregulering, støtteordninger, urimelige kontrolregimer og høje skatter. Der skal være fokus på fagligheden. Arveafgiften skal afskaffes, vandløbsvedligeholdelsen prioriteres og dato-tyranniet være fortid. Derudover skal Mette Frederiksen for en rigsret for den ulovlige nedslagtning af minkerhvervet.

Stem personligt – det betyder noget.

Kommentarer